Scroll to top
Architecture | Sustainable & Green

Project FUSE Valley



Short description

In a symbiosis between the bustle of the city and the calm of nature, imagination takes us to the new FUSE VALLEY. Based on the Sustainability, Innovation, and Wellbeing pillars, this project has the signature of the Danish architecture office BIG – Bjarke Ingels Group. FUSE VALLEY connects people, spaces, ideas and talents, companies and partners. Here we create a living area to be and want to stay in. Only then we will build a world where knowledge communes with happiness. Motivated by their growth projections, in 2018, Farfetch challenged Castro Group to develop a revolutionary space together. Once the idea was embraced, the ideal location was found, and the concept and the pillars of the project were developed, which gained shape through an international architectural competition. That is how what is now FUSE VALLEY was born. In addition to the Farfetch headquarters, this development will host a hotel, amenities and offices for other companies promoted by Castro Group. This development is a project designed not only for the people who will work there every day but also for the local community, which will enjoy its plazas, gardens and amenities. A vibrant Valley that inspires us! The architectural play between the areas and levels of the site, the lower areas and the river remind us of a Valley, and, almost like in one breath, we are transported into an ample green space that embraces nature, wellbeing and movement. Because we believe in human potential, we want to build happier ways of working. Castro Group will include in its real estate program 62,800 m2 of offices available to host other companies, a hotel with 75 rooms and 42 apartments, and 5,000 m2 of retail space and services to support the development. This is the place that breathes Future!


Entry details
Location:Matosinhos - Portugal
Studio Name Castro Group
Lead designerBIG | Bjarke Ingels Group
Photography creditsLUCIANR
Share project