Scroll to top
Interior | Spa & Fitness

Progressive Hair Studio



Short description

The design of a hairdressing salon can be called an experiment! We wanted to create a unique interior that has never been seen before. The idea of the project was to combine Warsaw elegance and big-city style with a raw industrial character. In the interior you can find such contrasts as a leather sofa next to a concrete reception desk or a wall in the barber area finished with a raw plasterboard set against a neo-antique sculpture. Thanks to the selected materials, it is a very progressive but at the same time #instafriendly space - created for the famous influencer. The entrance area of the hair studio opens to the view of the reception desk, which was made of concrete poured on the spot and destroyed with a hammer in such a way as to bring out a more austere character. Once entering the hair studio, the most attention attract mirrored cubes covered with construction foil laid with a characteristic ruffle, which is set at an angle to the walls of the hair studio. They separate functional zones in the hair studio, and inside they hide, among others, toilet and technical rooms. The background for the counter and the reception area is a sculptural element made by the famous artist - it is an imitation of an elegant curtain, but made of sheet metal. In addition to the paintings, there are also sculptures, such as the reproduction of Venus de Milo. On the right side of the entrance, there is a SPA area where hair care treatments are performed. At the back of the hair studio there is a training room and a barber zone, which differs from the rest of the spaces mainly by the unusual floor made of many colorful stains of paint.


Entry details
Location:Warsaw - Poland
Lead designerJan Sikora
Design teamJan Sikora, Dominik Tyburski, Anna Kamińska, Ewa Siostrzonek
Photography creditsTom Kurek
Share project