fbpx Scroll to top
Architecture | Public Buildings & Institutional

Park Pavilion National Park The Hoge Veluwe

De Zwarte Hond, Monadnock



Project description

The Park Pavilion of De Hoge Veluwe National Park, designed in collaboration with Monadnock, is a striking landmark in the middle of the forest that acts as the base for a day there. The pavilion houses a restaurant, park shop and education and reception areas. De Hoge Veluwe National Park is not only a 5,400-hectare nature reserve, but also home to the Sint-Hubertus hunting lodge and the Kröller-Müller Museum. Visitors can enjoy nature, art and architecture. The Park Pavilion adds an extra experience. It has been made a natural part of the landscape and the park experience. A large glass façade over the entire length offers a magnificent view of the beautiful surroundings. Behind the glass wall is the central space, a large ‘living room’ with a stylish staircase in the centre and a fireplace at the end. Above the visitors’ heads, the vaulted ceiling extends the entire length of the space. Nine chandeliers project a magical pattern onto the ceiling, based on an algorithm of the sun shining through the leaves.


Project details
Location:Otterlo, The Netherlands
Studio NameDe Zwarte Hond, Monadnock
Lead designerWillem Hein Schenk, Job Floris, Bart van Kampen
Photography creditsStijn Bollaert
Share project