Scroll to top
Interior | Showrooms

Park Light



Short description

The project echoes the urban humanities and unique atmosphere of it, and all spatial elements and intentions occur naturally. It is designed according to the original rock-like mass of the building, taking the form and artistic conception of "cave" as its prototype, and at the same time taking the most primitive way of living of mankind, which is living in a cave, as its design concept, forming a wonderful atmosphere like cave dwelling. The designer used a fluorocarbon spraying process to simulate the texture of mountains and rocks. The three-dimensional shape of the wall looks like traces left by manual excavation, enriching the sense of experience. The floating design at the bottom of the marble bar weakens the sense of volume of the bar. The simple and clean lines complement the three-dimensional wall, creating a cold and advanced interior atmosphere. The design, from lines, materials, shapes to colors, from the reception area to the bar design, is in one take. The three-dimensional shape of the wall and the ceiling lighting together outline a comfortable space scale for communication between people. The leather high stools show a calm affinity, while the cold texture of the marble creates a quiet atmosphere, the combination of which creates a brand new visual experience. Under the twinkling stars, one is walking alone under the starry sky. The stars release a little light, which illuminates the Milkway. The artistic lighting installations are cleverly integrated into the space, expressing the close relationship between man and architecture, architecture and nature, which, inadvertently, permeates the beauty of life.


Entry details
Location:Chongqing - China
Lead designerKris Lin
Design teamAnda Yang
Photography creditsPhoto by KLID
Share project