fbpx Scroll to top
Architecture | Commercial

OCT Arts Center Shan · Space

Shenzhen Cube Architectural Design Consulting Co., Ltd (CUBE DESIGN)



Project description

OCT Arts Center Shan · Space is located at Yangchun Lake District in Wuhan. The design gets the inspiration from the metasequoia glyptostroboides wood by the East Lake in Wuhan, which shows the metasequoia image of Wuhan. The facade adopts the colored glaze glass and shows the metasequoia glyptostroboides wood by the East Lake through the "opposite" colored glaze printing. The architectural structure adopts the slender tree- shaped support pillar and forms an overall structural system along with the diagonal brace of the facade, and the triangle grid structure of the roof. The rich structure presents shadow and light so that people seem to be immersed in the metasequoia glyptostroboides wood. In the context of nature, the architecture naturally grows in the metasequoia glyptostroboides wood. The dialogue between each factor and architectures and sites in the space will form a unique sense of location experience. Meanwhile, the architecture, as part of nature, blurs the border between the architecture and the surrounding wood through the exclusive texture of the metasequoia. The architecture grows naturally in the metasequoia glyptostroboides wood. The architecture is integrated with nature in the quickset hedge against light and shadow. The thin pillar supports the slender grid roof, standing among the metasequoia glyptostroboides wood lightly. Under the whirling shadow of trees, the natural environment, and the architectural elements jointly build the space border; spaces are mutually permeated and overlapped, thus forming a vague space and building the abundant and multivocal spatial layers, and combining the architecture with the environment. People walk through it. The tree trunks and pillars are naturally strewn at random, thus forming the rich layers of light and shadow. People seem to walk among the metasequoia glyptostroboides wood; people, architecture, and nature are hereby integrated.


Project details
Location:Wuhan,China
Studio NameShenzhen Cube Architectural Design Consulting Co., Ltd (CUBE DESIGN)
Lead designerHuikang Qiu
Photography creditsTIANPEI ZENG
Share project