fbpx Scroll to top
Interior | Retail Shops and Stores

Morinha Storage

stu.dere - Oficina de Arquitectura e Design


Project description

As if it was a game, so a new project started! Despite the client's request for an open space concept, the intention was to create a sense of exploration as one walked through space, as though it were a labyrinth. Hence the implementation of the wire mesh, which creates a physical but not visual barrier. In addition to the area devoted to displaying the items, the ground floor includes an office and a small storage room. When accessing the upper floor, there is a photography studio subdivided into two spaces with a glazing system, which were designed to expand space. The materials used have been selected in such a way that their use is unique, without the need for adjacent layers and finishing products. Honeycomb polycarbonate has been chosen for the walls, suggesting an industrial appearance in harmony with the microcement-coated floor. To counterbalance this, the ceilings and the office were lined with birch plywood, creating a more intimate feel. A small area dedicated to children was created next to the stairs. This space was covered with polycarbonate and with a double height, at which the lights of a design object fell. The lights reflected allude to a world of magic and creativity.


Project details
Location:Amarante - Portugal
Studio Namestu.dere - Oficina de Arquitectura e Design
Lead designerUlisses Costa
Design teamFilipa Dias
Photography creditsIvo Tavares Studio - Fotografia De Arquitectura Portuguesa

Share project