Scroll to top
Interior | Showrooms

Legend of Dancer



Short description

This project is an exhibition space of a metal stairs company, mainly presenting heteromorphic metal stairs and metal structural materials. The original building was a duplex with two stories and a single floor measuring 130 square meters. A concrete column separating the first and second floors was located in the center of the room, which was a significant barrier for our design. A set of three-dimensional "ten" characters made of concrete beams and columns are placed in the center of a space with a height of six meters through mechanical calculation and repeated reasoning, which accommodate the needs of the staircase display. Thus, an open and intriguing space is created, and the “Pandora's box“ is unlocked. The metal steps' intricate design wizardry is also extremely beautiful. The stage's red circle platform at the bottom serves as a sort of miniature version that progressively draws attention to the main character. On top of a water-sensitive metal outfit with futuristic design elements, light blue transparent glass lace is used as decoration. People may see the dancer's distinctive, exquisite white skin when they glance down at her. The designer's carefully picked stone materials and the red edge are intertwined. The toughened glass handrail's edge glows a bright blue-green in contrast to the light, looking flexible and beautiful. A concrete structure, built by the designers to enhance the spatial structure, standing straight and upright, looks like a calm and responsible man, representing the sense of authority of the metal workshop. Virtuality and reality, as well as softness and stiffness meet here, making the space full of philosophical significance, thus realizing dialectical unity in the artistic construction. In addition, a steel wood-color gripping rim is added to further realize a harmonic fusion of traditional timber structure architecture and modern architecture.


Entry details
Location:Chengdu - China
Studio NameYIN WU DESIGN
Lead designerLuo Gang
Design teamZhang Yong
Photography creditsUnder The Sun Photography
Share project