fbpx Scroll to top
Architecture | Office Buildings

KeenSystems

Denkkamer architectuur


Project description

KeenSystems, a telecom operator, is situated along the ring road around the village of Gemert. The decision not to establish their new office building for the hi-tech company in the city of Eindhoven comes from the desire to operate from a very much green and inspiring environment. The noise barrier that follows the ring road is continued and completed to strengthen the green character. The office building is placed on top of this noise barrier. The sunken ground floor accommodates supportive functions. In addition a communal relaxation and videogame area has been created underneath the cantilever. The first floor, the largest rectangular volume, accommodates all operational teams. The second floor, a mirrored box accommodates the conference room and canteen with adjacent outdoor space amidst the grass roof. The structure and material application strive to emphasise the Hi-Tech character of KeenSystems. The steel spaceframe cantilevering the first floor, the copper-coloured and mirrored glass facades all detailed and constructed with surgical precision. The climate control system is able to exchange natural heating and cooling between the various rooms.


Project details
Location:Gemert - Netherlands
Studio NameDenkkamer architectuur
Lead designerDennis van de Rijdt
Design teamPeter Verschuren, Leonique Winnen, Celine Hendriks
Photography creditsRené de Wit
Share project