Scroll to top
Architecture | Commercial

Joy City Chongqing



Short description

Joy City Chongqing is a large commercial mixed-use project, including shopping center, office towers, iMax cinema, themed open space and outdoor theater. The site is bounded by the Sports Park in the south and close to Chongqing Central Park in the east, which is one of the largest urban parks in China. Inspired by the dramatic hill and gorge landscape of the region, the design takes advantage of the height difference in topography, connecting the metropolis and the greenery with a series of interesting architectural spaces, including urban plaza, landscape retreat, circulation ring, and double-view corridor. North of the site, the commercial podium mixes different sizes of aluminum linear strips and lighting to create a rhythmic looking façade. The use of various tones of gray aluminum panels and glass for office towers create a simple and modern look that reflects the urban image of Chongqing metropolis. The open landscape terraces in the south are the stage for the interaction of art, performances, and commercial activities to create a new urban recreational space, and make the perfect transition between the preserved wild and the man-made park. The 200-meter-long red TUBE is the key element of the commercial complex. Connecting the north and south site, it serves as a unique 3-story high boulevard with indoor landscape to host special events, exhibitions. On the two ends of the TUBE are mega structures that cantilever over 40m to connect the Cityscape and Nature. The design intends to create a commercial complex with regional characteristics by integrating the indoor space and outdoor landscape. Joy City Chongqing provides not only a trendy commercial center, but also a cultural and leisure meeting place for the public.


Entry details
Location:Chongqing , China
Lead designerKris Yao
Photography credits©Joy City, ©KRIS YAO | ARTECH
Share project