Scroll to top
Architecture | Renovations

In-Hutong:Renewal of Chuziying Hutong 36



Short description

The renewal strategy of In-Hutong was inspired by the spontaneous renovation strategy of the residents living in the local hutongs. On the right side of the project courtyard was originally a small hutong (alley), at the entrance of which the residents added a gate transforming the hutong into a shared courtyard - Hutong courtyard. The bungalows in the northern part of Tianqiao area did not have a strictly regulated Beijing Siheyuan architectural system in history. Therefore, the local residents breaking through the typical hutong-siheyuan morphological restrictions and renovating their residences in flexible and diverse ways should be respected. Differently, since the goal of this project is not to increase the density of buildings and populations, the idea is to adopt the opposite strategy and to transform the original shared courtyard in parallel with the entrance of the Hutong courtyard into an In-Hutong (inner alley) so that the originally enclosed courtyard space is reorganized by the In-Hutong extended from the outside hutong. The circulation of the In-Hutong and the central axis of the original courtyard are equally respected, thus the interface wall between the courtyard and the In-Hutong has a dual character. As a result, these walls have been designed differently on the two sides facing the courtyard and the In-Hutong, to correspond to the stable-and-quiet courtyard and the flowing-and-vivid In-Hutong. Close to the south central axis of Beijing, the project is located in the core area of the old Beijing’s folk culture with a rich history. Although the buildings as dilapidated buildings were demolished and reconstructed, the main spatial texture and parts of the old walls that did not need to be insulated are retained after being repaired and reinforced.These protected old walls are the respect for history and make the history of Tianqiao a visible. As a demonstration renewal project of the bungalow district in the northern part of Tianqiao, Beijing, the reconstruction budget of this project is very limited, which thus makes this demonstration project more realistic. Therefore, it is designed not to use complex structures and expensive materials but four most common materials: wood, gray brick, steel, and glass. Beijing’s traditional wooden structure is adopted for the main body of the building, while steel structure and glass are used for the parts that provide new functions: such as glass windows, invisible air-conditioning vents, etc. The gray bricks are constructed in two different construction methods, traditional and modern, depending on its specific location, converging and translating the new and the old.


Entry details
Location:Chuziying Hutong 36, Tianqiao, Beijng, China
Studio Name CU office
Lead designerChe Fei, Zhang Xuefeng
Photography creditsSun Yifan, Jin Weiqi
Share project