Scroll to top
Interior | Residential & Houses

Image of Spirit



Short description

A significant challenge of the project is that, in addition to providing the fundamental functional needs of the original standard double-patchwork villa space, it is challenging to create a personalized space and an open, airy space experience. Based on the characteristics of the project, the designer reorganizes the relationship between the courtyard, the building and the interior space, and tries to extend the function of the interior space to the courtyard. The ground elevation of the original courtyard is located on the negative 0.5 floor, so a total of eight or nine steps are needed to connect the first floor and the negative first floor, which is very inconvenient. Considering the above concerns, the designer decides to optimize it a three-dimensional yard, when elevate the height of the garden, he makes to the original ground elevation of the garden and the negative first floor at the same level, with stairs and a subsided courtyard in the middle. In doing so, an equal garden and a basement are guaranteed, which can be used as different functional areas to enrich varied interests, such as tea house, gym, multi-functional room, living room and so forth facing the sunken courtyard. A family elevator is added to improve commuting between the four stairs in terms of vertical movement lines. The stairs and the negative first floor entrance are near to the worker room, which can be successfully isolated from the master's moving line. Family members gather on the first floor to chat, eat, and appreciate the patio area. A separate apartment and living area for kids are located on the second floor, which are connected to the master bedroom on the third floor but are still somewhat apart from it.


Entry details
Location:Chengdu - China
Studio NameYin Wu Design
Lead designerLuo Gang
Photography creditsPian Fang Studio
Share project