Scroll to top
Interior | Restaurants & Bars

HIK9



Short description

The restaurant has a dry-aging room made from Himalayan rock salt, an open food storage area, and a professional wine cellar for an intuitive view and selection of ingredients. Also, an open kitchen allows guests to enjoy the display of different cooking techniques, creating a healthy atmosphere of mutual trust, and creating a multi-functional dining space. An urban light luxury mixed with an industrial retro style is the main style of this design. A large amount of bronze and black walnut is used in the space with floodlighting to give a warm and natural feeling. To enable people who come here to experience each part of the private kitchen, the designer sets up a progressive moving route. Through a hidden door next to the bar counter at Stonesal, the private kitchen entrance, namely the bar area, is accessed through a metal cast LOGO wall. This design not only ensures the integrity of the entrance but also increases the sense of mystery. The bar area also offers guests a place to socialize or relax for a drink. The passage connecting the bar area and the dining area uses a fair-faced concrete wall to highlight the essence of architecture, indicating the authenticity of food materials. The LOGO of "Hiding in the Kitchen" gives people surprise and imagination, making guests long to come to the restaurant to open up a journey of delicious food. The architecture was originally a bicycle parking garage in the building, which is cleverly divided into two parts: one is the parking area's terrace, which now houses the dining area and the open kitchen. The ramps are designed as professional wine cellars to store rare and precious wine.


Entry details
Location:Shanghai - China
Studio NameJFR Studio
Lead designerJeffrey Zee
Photography creditsZhu Hai
Share project