fbpx Scroll to top
Interior | Offices

Dr. Schär AG

monovolume architecture + design



Project description

The company of the Dr. Schär plc is located in the southern part of the commercial area of Burgstall. Because of the steady growth of the company also the space requirement increases and therefore the existing administration block has been extended. Due to the limited base area the building was conceived on three floors. The characteristic of the design of the new part of the building is the sophisticated, restrained and linear architecture. The glass facades create a new light and clear look of the building and also of the whole company. The sun protection is made of slanting glass falkes, it is aimed at a kind of double façade. The visible Attica panels of the ceiling are covered with white tiles, the flat roofs are designed as green roofs.


Project details
Location:Burgstall - Italy
Studio Namemonovolume architecture + design
Lead designermonovolume architecture + design
Design teamLuca Di Censo; Barbara Waldboth; Sergio Aguado Hernàndez; Diego Preghenella
Photography credits© Meraner Hauser
Share project