Scroll to top
Interior | Hotels & Resorts

Breath of the sea – Dali Qinglv-House Design



Short description

The winding coastline of Erhai Lake is like the staves of romantic songs. Chasing the light and shadow of mountains and seas along the coastline is one of the best experiences in visiting Dali. Taking the mountain as the house and the sea as the courtyard; the natural relationship and experience of the mountain and the sea are related to the design of the overall space of the building, and the curve shape like the coastline is used to organize the relationship between the building and the environment, and create a sense of relaxation and leisure. If the architectural form is the reduction of the texture of the earth, then the restaurant and courtyard space on the first floor are the enlargement of the tiny landscape of the pebbles on the bank. After abstracting the form of natural objects and then subverting the scale, the space produces a different kind of tension and experience. The entrance of the restaurant is like a huge pebble that has been cut, and you will feel wrapped when you pass through it. The interior of the pebble is made of dark car paint to achieve a near-mirror effect. The light, shadow and scenery of the courtyard are gathered here, making the first-time visitors feel the changes in time and space. The white structures, like pebbles, are staggered in the courtyard and interior spaces. It defines the function of the moving line, and at the same time hides the rigid structural columns of the building itself. The special-scale "pebbles" have become the absolute protagonist in the space, which says that this is a house by the sea, and the name "pebbles restaurant" comes from this.


Entry details
Location:Dali, China
Studio Name Usual Studio
Lead designerLin Jingrui
Design teamLIN Jingrui, WANG Kunhui, WEN Hsin, Laura Canto López, David Qiu,WU Hailun, WU Zhiyuan,SHEN Minghui, HU Miaomiao
Photography creditsYUJI
Share project