Scroll to top
Architecture | Other Architecture Design

A Thousand Hills



Short description

The designer pursues a balance between humanistic architecture and ecology while emphasizing that green architecture that coexists with the natural environment must be based on ecological balance and take into account the harmony between the building and its surroundings. In addition, the building is planned with an ecologically sustainable concept, so that the environment and the building can coexist on the land. To make people and nature interdependent, the designers have taken the perspective of biodiversity to create a natural look closer to the ecological environment with a low-impact design approach to the environment. At the same time, the designer also uses innovative green thinking to reinterpret the environment itself, using green design techniques to create a green building that coexists with the environment. The designer's ecologically oriented thinking, combined with sophisticated design ideas, and comprehensive and systematic environmental protection design as the demand, through the low-carbon and nature-based design objectives, and consideration of the scale of the base and environmental characteristics, to design a low-carbon building that can find the carbon footprint hot spot. The design method in this project can extend the life cycle of the building to 96 years, allowing for a 24.50% carbon reduction in the building's life-cycle carbon footprint. Besides, the designer uses passive heating and cooling methods, as well as bionic design such as ant mound buoyancy ventilation, zebra skin micro-airflow cooling, and according to the sunlight, trajectory to utilize daylight to reduce the energy consumption. Meanwhile, the highly efficient and optimized air conditioning system uses the ice wastewater from the production process as the cooling water for air conditioning, which is complemented by the highly efficient air conditioning system to achieve energy savings. Last but not least, the designer makes the green power plant that adopts wind and solar power while using water-saving equipment and a water system to discharge wastewater into an ecological pond that imitates natural purification to achieve a zero-waste water environment. The unique ecological habitat of the cliff in this project is designed to mimic the natural habitat and provide a biologically friendly living environment, creating the glory of a green concept of peaceful coexistence between architecture and nature.


Entry details
Location:Taiwan
Studio NameNational Taipei University of Technology Taipei, Ying-Chin Hung
Lead designerNational Taipei University of Technology Taipei, Ying-Chin Hung
Design teamNational Taipei University of Technology Taipei, Ying-Chin Hung
Photography creditsNational Taipei University of Technology Taipei, Ying-Chin Hung
Share project