preloader
Scroll to top
Interior | Retail Shops and Stores

A. Niemeyer Store


   

Project description

Located in Iguatemi São Paulo, one of the most exclusive shopping malls in the city, A. Niemeyer’s new flagship holiday wear store was created with a strong connection to the brand’s concept. Minimalist and sustainable, it boasts a contemporary style and makes use of raw, recycled materials, inspired by nature, the sand and the sea. With 150 square meters, the store “opens up” to the outside and draws the publics’ attention along the corridor as both facade and interiors are made of natural certified “freijó” wood (Brazilian walnut). Simple, minimal lines and sculptural curved volumes compose the large entrance, while part of the facade has “brise soleil” (sun breaker) design, enabling a glimpse of the interior. Inside, one has the sensation of being on a boat, with “freijó” wood setting the ambiance, whether on the walls or columns. The centerpiece is a two volume curved table, custom made of “freijó”. Clothes racks consist of natural nautical ropes with corten steel fittings influenced by the ironwork commonly found on ships. Rustic terrazzo floors and pure linen curtains relate to sand and a contemporary ceiling paper pendant light stands out evoking the clouds above.


Project details
Location:São Paulo - Brazil
Studio NameCarolina Maluhy & Partners
Lead designerCarolina Maluhy
Design teamColaborator: Olivia Salgueiro | team: Raphael David, Roberta Poll
Photography creditsIlana Bessler
Share project